Hlavní obsah

Rány kladivem provázely souboj o ženu na náměstí v Uherském Hradišti

– Uherské Hradiště
Právo, Jiří Růžička

Rány kladivem při bitce dvou soků mohli sledovat v pondělí lidé na náměstí v centru Uherského Hradiště. Ženě, o kterou se prali, se souboj nepodařilo uklidnit. Zakrvavení rváči skončili v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Slabší sok si přinesl s sebou kladivo.

Článek

Oba muži usilovali o jednu ženu. „Nejprve se pohádali po telefonu, ale zároveň si domluvili schůzku, kde si chtěli všechno osobně vysvětlit,“ informoval mluvčí policie v Uherském Hradišti Aleš Mergental.

Hubenější jednatřicetiletý muž věděl, do čeho jde a že jeho sok je fyzicky lépe vybaven. Na schůzku se proto vybavil jednoduchou zbraní - kladivem.

Na setkání pak jeho svalnatější třiatřicetiletý rival přišel i se ženou, které se spor týkal. Bez dlouhých debat praštil mladšího pěstí tak, že ten skončil na zemi.

„Když se pak svalovec k napadenému sklonil, dostal ránu kladivem do hlavy. Oplatil ji dalším úderem a výměna pak pokračovala až do příjezdu policie, strážníků a záchranky. Oba muže pak lékaři ošetřili v nemocnici, starší zůstal v hospitalizaci. Mladšího policisté zadrželi,“ sdělil Mergental.

Policisté celou událost prověřují jako trestné činy výtržnictví a těžké ublížení na zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám