Hlavní obsah

Muž utonul v Malši, už po něm pátrají ve Vltavě

Právo, Pavel Orholz
České Budějovice

Policejní a hasičské týmy pátrají zatím bezvýsledně v řece Vltavě, po jednatřicetiletém muži, který v sobotu večer zřejmě utonul U Malého jezu v Malši. Dívka, která případ nahlásila, viděla, jak jeho tělo odnáší řeka. Vzhledem k velkému průtoku policisté i hasiči předpokládají, že řeka mohla muže odnést až k Hněvkovické přehradě.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Potápěčské týmy pátraly v pondělí po utonulém muži na vltavských jezech.

Článek

„Voda je velmi kalná, takže je viditelnost asi dvacet centimetrů. Nyní jsme prohledávali jezy v okolí Českých Budějovic, ale při průtoku vody v Malši a dále ve Vltavě, je možné, že tělo doplavalo až k Hněvkovické přehradě,“ konstatoval vedoucí týmu jihočeských policejních potápěčů.

Podle zjištění policie jednatřicetiletý muž řekl, že se jde vykoupat, sundal si bílé tričko, ponožky i boty a vstoupil do vody doprostřed jezu, kde ho strhl silný proud. „Dívka pak už jen viděla, jak tělo muže plave hlavou dolů směrem po proudu k Modrému mostu v centru Českých Budějovic. Muže se nepodařilo nalézt ani vylovit přivolané jednotce hasičů," uvedl mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Potápěčské týmy pátraly v pondělí po utonulém muži na vltavských jezech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám