Hlavní obsah

Soud osvobodil advokáta Kramariče viněného z podplácení

Praha
Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 6 v pondělí podruhé nepravomocně osvobodil advokáta Julia Kramariče viněného z podplácení. Právník podle obžaloby po dvou vězních požadoval, aby za úplatek lhali při soudním jednání s údajným šéfem arménské mafie v Česku Andranikem Soghojanem.

Foto: Marta Myšková, ČTK

Julius Kramarič na archivní fotografii

Článek

Soud Kramariče již jednou osvobodil, odvolací senát ale rozhodnutí zrušil a kauzu vrátil k novému projednání. Advokát podle státního zástupce navštívil v dubnu 2010 před začátkem projednávání kauzy se Soghojanem ve věznici dva muže - Davida Štinčíka a Jaroslava Duba.

Štinčíkovi prý nabídl 500 000 korun, když před soudem uvede, že vraždy, z nichž je viněn Soghojan, zorganizoval klíčový svědek v případu Tagir Tarsžojev. Údajně po něm také chtěl, aby obvinil z podplácení Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), který případ vyšetřoval.

Dubovi pak podle obžaloby Kramarič daroval drahé hodinky a půjčil mu 30 000 korun za to, že dosvědčí, že i jeho se snažili policisté ovlivnit.

Podle Kramariče stojí za jeho obviněním averze, kterou k němu chovají detektivové z ÚOOZ. Soghojana totiž podle něho policie falešně obvinila. Dub a Štinčík měli prý přímo od Tarsžojeva, který byl s nimi ve vězení, informace, že vraždy zorganizoval právě on. Proto údajně sami advokáta oslovili. Kramarič po nich podle svých slov pouze chtěl, ať před soudem vypoví to, co řekli jemu.

Reklama

Výběr článků

Načítám