Hlavní obsah

Spolujezdec vytáhl řidiči klíče ze zapalování a auto skončilo v potoce

– Pardubice
Novinky, Ondřej Kořínek

Policii na Pardubicku ujížděl v neděli ráno renault, který svou jízdu ukončil v potoce poté, co spolujezdec vytáhl klíčky ze zapalování. Řidič se policii ztratil v kukuřičném poli, ale spolujezdec zůstal na střeše vozu.

Foto: Policie ČR

Spolujezdec se zachránil útěkem na střechu auta.

Článek

Policistům se v sedm ráno nezdála jízda renaultu v Sezemicích na Pardubicku, a tak chtěli posádku vozu zkontrolovat. „Řidič auta na výzvy k zastavení nereagoval, naopak zrychloval a ohrožoval vozidlo před sebou. Po projetí zatáčky vyjel mimo vozovku a s autem skončil v náhonu potoka k tamnímu mlýnu,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Eva Maturová.

Posádka se z potopeného vozu dostala včas. Pětadvacetiletý spolujezdec zůstal na střeše auta, řidič ale vodu přebrodil a utekl. Policisté se ho snažili doběhnout, ten se ale ztratil v kukuřičném poli. Nepomohl ani policejní psovod.

„Spolujezdec na místě uvedl, že řidiče, kterého pořádně nezná, několikrát žádal, ať zastaví, ten nereagoval, proto se rozhodl zastavit tak, že vyndal klíče ze zapalování,“ konstatovala mluvčí.

Policie pátrá po řidiči vozidla, zároveň však nevylučuje podíl spolujezdce na dopravní nehodě, protože podle zákona nesmí zasahovat do řízení řidiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám