Hlavní obsah

Mladík chtěl kvůli maturitě vyskočit z okna v šestém patře

Právo, Miroslav Homola
Brno

Nesložení maturitní zkoušky bylo pravděpodobně hlavním motivem, jenž stál za činem, který jen díky profesionální práci policejního vyjednavače neskončil tragicky. Uprostřed minulého týdne zavolal na policii muž z Brna-Lesné a oznámil, že na balkóně v šestém patře panelového domu stojí jeho syn a chce ukončit svůj život skokem z balkónu.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Na místo vyrazila hlídka policistů, která opravdu na inkriminovaném balkóně našla mladíka, se kterým se pokusila navázat kontakt. Dvaadvacetiletý muž se však s hlídkou odmítl bavit, jen policistům zopakoval, že hodlá skončit dolů a ať se k němu nikdo nepřibližuje. V pokoji bytu byl navíc krvácející otec ohroženého mladíka, který se pořezal o skleněnou výplň dveří, které před ním zamknul jeho syn. Otec se pokusil dveře vyrazit poté, co mu syn sdělil, že chce skončit se životem,“ informovala v pondělí jihomoravská krajská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Policisté veškeré informace předali operačnímu důstojníkovi, který na místo vyslal vyjednavače ze zásahové jednotky. Na místo také vyslal záchrannou službu, která zajistila ošetření poraněného a rozrušeného otce.

Vyrozuměli také hasiče, kteří společně s další policejní hlídkou koordinovali záchranné práce pro případ, že by mladík opravdu skočil dolů. Po téměř dvou hodinách začal s mladým mužem komunikovat policejní vyjednavač, kterému se po dvou hodinách vyjednávání podařilo mladíka přesvědčit, aby z balkónu slezl a přešel dovnitř.

Po další hodině pak mohl být ošetřen přivolanými zdravotníky, kteří jej následně převezli do péče lékařů. Okolnosti případu policisté dále šetří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám