Hlavní obsah

Policie hledá mentálně postiženou dívku z Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie hledá mentálně postiženou sedmnáctiletou dívku z Prahy, která se ztratila v pátek. Pohřešovaná Tereza Štecherová je rozumově na úrovni jedenáctiletého dítěte a je svěřenkyní výchovného ústavu. V minulosti se už jedenáctkrát pokusila o útěk, uvedla v neděli na policejním webu mluvčí pražských policistů Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Tereza Štecherová

Článek

Dívka byla v pátek na návštěvě u rodičů. "Naposledy ji viděla její matka kolem 15:00 na pražských Vinohradech ve Francouzské ulici," řekla Rösslerová. Z vycházky se ale pohřešovaná nevrátila a prozatím o sobě nepodala žádnou zprávu.

Podle policie dívka utekla v minulosti vícekrát. Nejčastěji pak v takových případech bývala nalezena na Václavském náměstí, Karlově náměstí nebo v parku v Karlíně, několikrát ve společnosti bezdomovců. "Není v ohrožení života. I navzdory tomu, že by měla užívat léky na uklidnění," doplnila policejní mluvčí.

Pohřešovaná dívka je střední postavy, vysoká asi 165 centimetrů. Má hnědé oči, rovné hnědé vlasy, šilhá na pravé oko a na levém předloktí má jizvu. Mluví vysokým hlasem a má kolébavou chůzi. Naposledy byla oblečená do tříčtvrtečních světle modrých džínových kalhot, tmavě fialového trička na ramínka s nápisy a na nohou měla bílé plátěné tenisky bez ponožek.

"Jakékoliv informace k pohřešované dívce přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně policie," sdělila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám