Hlavní obsah

Cizinec zneužil nezletilou a znásilnil ženu v Hradci Králové

– Hradec Králové • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Policisté královéhradeckého kraje ve čtvrtek obvinili 22letého cizince ze znásilnění ženy z Hradce Králové a pohlavního zneužití 12leté dívky. Muž mezi oběma činy odjel do svého domovského státu v Asii, policie ho zadržela až při návratu. Novinky získaly záběry z převozu obviněného muže.

Cizinec pohlavně zneužil nezletilou a znásilnil ženu v Hradci KrálovéVideo: Novinky

 
Článek

Cizinec má v České republice povolený trvalý pobyt a žije zde se svou rodinou již 12 let. Kriminalisté muže viní ze znásilnění 20leté ženy v Hradci Králové.

„Muž měl v odpoledních hodinách 8. května v Šimkových sadech i přes výslovný odpor poškozenou ženu nutit k intimnostem, osahával ji na celém těle a i přes její aktivní obranu z ní strhal oblečení,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Ivana Ježková a dodala, že žena začala křičet o pomoc a muž se zalekl a utekl.

Policistům se podařilo sestavit velmi dobrý popis pachatele, ale muž krátce po činu odjel do svého domovského státu v Asii. Dalšího činu se měl muž dopustit 19. června, kdy obtěžoval 12letou dívku poblíž Dopravního podniku na Slezském náměstí.

„Dívka začala intenzivně volat o pomoc a prosila ho, aby svého jednání zanechal. Muž, stejně jako v prvním případě, se zalekl a odešel neznámo kam. Dívka poměrně dobře muže popsala a tento popis se nápadně shodoval s popisem ženy znásilněné v květnu,“ řekla policejní mluvčí.

Násilník ale opět odjel do ciziny a policisté ho zadrželi až po návratu do ČR. V pátek podá vyšetřovatel návrh na vzetí cizince do vazby. Hrozí mu až osm let vězení.

Policisté zároveň pátrají po dalších svědcích, či případných poškozených. Ti mohou informovat linku 158 nebo kteroukoliv policejní služebnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám