Hlavní obsah

Hasiči nedojeli k hořícímu domu, šest jejich aut zapadlo na rozbahněné cestě

– Hodonín
Právo, Petr Kozelka

Muž z Bohuslavic u Kyjova na Hodonínsku ve čtvrtek odpoledne na nějakou dobu opustil svou chalupu, když přišla bouřka a jeden z blesků udeřil přímo do střechy jeho domu. Majitel našel svou novou chalupu vyhořelou. Na rozbahněné příjezdové cestě navíc zapadlo šest hasičských vozidel.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár střechy byl zdaleka viditelný.

Článek

Hasiči hlášení o požáru na tísňové lince převzali v 19.01 hodin, k zásahu vyjelo několik jednotek.

„K domu na odlehlém místě na kopci u lesa se ale hasiči po nezpevněné cestě promáčené při průtrži mračen nemohli s těžkou technikou dostat. Blátivou příjezdovou komunikaci postupně zablokovalo šest zásahových vozidel. K hořícímu objektu proto museli hasiči od uvízlých vozidel natahovat hadice až do vzdálenosti 400 metrů a do kopce se vzhledem k převýšení podařilo dostat vedení k jednomu vodnímu proudu,“ popsal komplikovaný zásah mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Zapadlá hasičská auta nakonec musel vyprostit až traktor.

Plameny se podařilo dostat pod kontrolu až po více jak hodině, v tu dobu už ale byla střecha o rozměrech šest krát deset metrů prohořelá a hasiči ji museli rozebírat a likvidovat její konstrukci v podkroví.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Plameny zcela zničily střechu a podkroví.

„Při požáru nebyl nikdo zraněn. V objektu dokončeném v roce 2009 oheň zničil střechu a obytné podkroví, padající části konstrukce poškodily schodiště. Škoda byla předběžně vyčíslena na milión korun,“ dodal Haid. Zapadlá zásahová vozidla až do noci vyprošťoval traktor.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Na majitele čekala doma jen spoušť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám