Hlavní obsah

Opavští kriminalisté rozprášili gang výrobců pervitinu

– Opava
Právo, Pavel Karban

Devět mužů z Opavska a Ostravy ve věku 24 až 46 let obvinili opavští kriminalisté z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Na tři z obviněných uvalil soud vazbu, jeden z mužů je v současnosti ve vězení, a to za jinou, již dříve spáchanou, trestnou činnost. Ostatní muži jsou stíháni na svobodě.

Foto: Policie ČR

Při domovních prohlídkách zajistili policisté také technologii k pěstování konopí.

Článek

Tým kriminalistů pracoval na zadržení výrobců pervitinu od loňského prosince. „V březnu byly provedeny dvě ze tří domovních prohlídek. Obě byly v Opavě. V jednom případě policisté zajistili ve sklepě panelového domu technologii k pěstování konopí setého a ve druhém zajistili v bytě a sklepě činžovního domu varnu pervitinu a opět technologii k pěstování konopí setého,“ uvedla opavská policejní mluvčí Dagmar Schindlerová. Třetí domovní prohlídku kriminalisté provedli v dubnu v jednom ostravském bytě. Tam našli varnu pervitinu i technologii k pěstování konopí.

„Muži se na nelegální výrobě a distribuci pervitinu podíleli různým způsobem. Někteří drogu vyráběli, jiní ji distribuovali. Někteří byli již v minulosti za trestnou činnost na úseku drogové problematiky trestáni. Obvinění vyráběli drogu opakovaně především pro sebe, přičemž léky k výrobě pervitinu si obstarávali nákupem volně prodejných léků v ČR a Polsku,“ informovala policejní mluvčí.

Výrobci drog měli zhruba 30 zákazníků. „Kriminalistům se podařilo prokázat množství distribuovaného pervitinu o celkové hmotnosti 280 gramů, jehož hodnota na černém trhu je nejméně 420 tisíc korun,“ doplnila Schindlerová s tím, že při domovních prohlídkách bylo zajištěno jen velmi malé množství drogy.

Kromě výroby a distribuce drog měli tři z obviněných na svědomí i dalších 13 majetkových trestných činů jako jsou krádeže, vloupání, poškození cizí věci či neoprávněné užívání cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám