Hlavní obsah

Mladík podvedl 177 lidí, obral je o půl miliónu korun

Právo, jr
Kroměříž

Necelé dvě stovky podvodů má na svém kontě devatenáctiletý muž ze Zlína. Prostřednictvím internetu obral důvěřivce bezmála o půl miliónu korun. Ve středu podali kriminalisté z Kroměříže návrh na jeho vzetí do vazby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Již v květnu obvinili mladíka z podvodu kriminalisté v Kroměříži. Od září roku 2010 nabízel k prodeji pod smyšlenými jmény na internetových bazarových či aukčních portálech různé zboží.

„Většinou se jednalo o elektroniku. Peníze si pak od kupujících nechal předem zasílat na bankovní účty s tím, že následně objednané věci odešle. Zboží ale obvykle zákazníkům nepřišlo,“ sdělila mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová. Jen v několika případech se objednavatelé dočkali balíků s poškozeným či jiným artiklem nižší hodnoty.

„Přesto, že ho kriminalisté před dvěma měsíci z podvodů obvinili, mládenec ve své činnosti pokračoval. Nenapravitelného podvodníka proto zadrželi a trestní stíhání rozšířili. Muž tak celkem spáchal sto sedmdesát sedm skutků a přišel si na více jak čtyři sta padesát tisíc korun. Poškozených však může být mnohem víc,“ řekla Kyšnerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám