Hlavní obsah

Mladíci za vraždu babičky dostali celkem 27 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za vraždu babičky ve středu potvrdil pražský vrchní soud jedenadvacetiletému Lukáši Šefčíkovi 17 let vězení. Dvaadvacetiletému Petru Novákovi, který mu při činu pomáhal, vyměřil odvolací soud místo patnáctiletého vězení trest o pět let kratší.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Lukáš Šefčík v soudní síni.

Článek

Oba mladíci podle soudu vraždu naplánovali, aby získali její majetek. Přísnější trest dostal vnuk zesnulé ženy, kterou udusil polštářem. Středeční verdikt je pravomocný a nelze se proti němu odvolat.

Případ se podle obžaloby stal loni 9. srpna v nočních hodinách v Nymburku, kde oba muži po předchozí domluvě přišli do bytu k dvaasedmdesátileté ženě, která spala. Šefčík ji udusil polštářem a Novák ji při tom podle žalobce držel za ruce. Vnuk měl po její smrti získat do svého vlastnictví byt a další majetek, svému komplicovi za pomoc slíbil 100 000 korun. Muži si z bytu po vraždě odnesli zlaté šperky, které v pražském klenotnictví prodali za více než 3000 korun, aby měli peníze na drogy.

Tělo zavražděné ženy bylo nalezeno až několik dní po činu. Vzhledem k tomu, že na něm nebyly znatelné známky násilí, nekonala se soudní pitva a lékaři tělo jen ohledali. Na vraždu se přišlo až poté, co se Novák opil a svěřil se své matce, která si jeho výpověď nahrála a oznámila to policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám