Hlavní obsah

Opilec chtěl na záchytku, vymyslel si napadení a zaútočil na policisty

Novinky, Ondřej Kořínek
Brno

Muž z Brna se v pondělí rozhodl, že je opilý natolik, aby strávil noc na záchytce. Zavolal si proto policisty a tvrdil jim, že napadl jiného muže a ten leží bezmocně na zemi. Policisté po příjezdu na místo ale zjistili, že muž lže a chce se od nich nechat odvézt na záchytku. Aby policisty přesvědčil, ještě je napadl.

Článek

„Muž oznámil, že se nachází v ulici Ondrouškově u obchodu a zbil zde jiného muže, který se měl údajně chovat agresivně a nyní leží na zemi. Již po telefonu bylo znát, že je oznamovatel pod vlivem alkoholu,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Andrea Straková.

Policisté se po příjezdu na místo nestačili divit. K napadení nedošlo a muž řekl policistům, že chce strávit noc na záchytce. Aby si odvoz zajistil, policisty nečekaně napadl.

„Policisté agresora za použití donucovacích prostředků rychle zpacifikovali. Při dechové zkoušce nadýchal tři a půl promile alkoholu, a tak skutečně putoval k vystřízlivění na vytouženou záchytku,“ konstatovala mluvčí.

Při vyšetřování policisté také zjistili, že muž se podobného jednání již dopustil. Tvrdil, že je agresivní a že by mohl někomu ublížit. Policisté muže převezli na vyšetření k lékaři, který následně uvedl, že mladík je duševně v pořádku, a doporučil pobyt na záchytce. Také v tomto případě muž nadýchal přes tři promile alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám