Hlavní obsah

Odcizil spolubydlícímu mobil, ten si ho vypátral pomocí GPS aplikace

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Smůla provázela zloděje, který odcizil svému spolubydlícímu mobilní telefon. Policisté ho vypátrali díky aktivní GPS aplikaci. Zadrželi ho při jízdě v autě, přestože měl soudem zakázáno řízení. Po propuštění ze služebny ho navíc chytila hlídka cizinecké policie opět za volantem, tentokrát jel dokonce v protisměru.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pondělní odpoledne využil devatenáctiletý mladík k tomu, aby se ve sprše v hostelu v Praze 9 osprchoval. Nechal si přitom ležet mobil v pokoji, kde si ho vyhlédl jeho 36letý spolubydlící. S mobilem v hodnotě 14 tisíc nasedl do auta a odjel.

„Majitel však pomocí GPS aplikace v telefonu zmapoval průběh cesty, zjistil polohu vozidla a vše ohlásil na tísňové lince 158. Policisté pak řidiče zadrželi v ulici Žitná na Praze 2 a nalezli ve vozidle i odcizený telefon,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Sotva zloděje propustili, ujížděl v protisměru

Policisté navíc zjistili, že muž má zakázané řízení do roku 2015, proto ho převezli na služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí. Poté muže ze služebny propustili.

„Jen hodinu a půl od propuštění však zastavila hlídka cizinecké policie tohoto muže na ulici Sokolovská, protože řídil vozidlo v protisměru," dodala policejní mluvčí s tím, že muž se snažil z místa utéct a proto mu policisté nasadili pouta.

„Muž si pak už podruhé během dne vyslechl podezření ze spáchání již zmiňovaného trestného činu a na základě konzultace se státním zástupcem ho policisté opět propustili na svobodu,“ konstatovala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám