Hlavní obsah

Vězni ve Vinařicích si platili dozorce, který jim nosil mobily

– Kladno • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Vězni ve věznici Vinařice na Kladensku měli během pobytu ve vězení k dispozici mobilní telefony, SIM karty a další předměty. Získávali je od dozorce věznice a civilní osoby, kterým za to platili. Obě osoby zadržela ve čtvrtek Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

BEZ KOMENTÁŘE: Akce PŘEVOZNÍKVideo: GIBS

 
Článek

Dozorce vnášel opakovaně do střeženého prostoru mobilní telefony, nabíječky, SIM karty a další předměty odsouzeným. Dozorce i civilní osoba, která mu pomáhala, dostávali od příbuzných vězňů za tuto službu peníze na své domácí adresy v řádu tisíců korun.

Inspekce zadržela pracovníka věznice 19. července v nočních hodinách přímo ve věznici. Na zadržení se podílely desítky příslušníků inspekce i specialisté Vězeňské služby.

„Příslušníci GIBS zahájili trestní stíhání dozorce věznice Vinařice pro přečin zneužití pravomoci úřední osoby a zločin přijetí úplatku a civilní osoby pro účastenství ve formě pomoci k přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a zločinu přijetí úplatku,“ řekla v pondělí Novinkám mluvčí inspekce Radka Sandorová s tím, že oba pachatelé jsou vyšetřováni na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám