Hlavní obsah

Vlčák pokousal na Zlínsku devítiletého chlapce v obličeji

– Zlín
Právo, jr

Dva případy útoku psů na lidi, které se odehrály v neděli, vyšetřují policisté na Zlínsku. Po jednom z nich skončil devítiletý chlapec v nemocnici s pokousaným obličejem.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Ve Spytihněvi pobývala v neděli odpoledne babička s devítiletým vnukem na uzavřené zahrádce i s vlčákem. Pes byl na hocha zvyklý. Jaká byla přesná příčina toho, že pes chlapce v obličeji pokousal, není zatím přesně známo,“ informovala mluvčí Krajského ředitelství policie ČR ve Zlíně Jana Macalíková.

Podle informací mluvčího krajské záchranné služby museli chlapce ošetřit lékaři na úrazovém oddělení nemocnice. „Pes chlapci poranil obličej pod levým okem a obočí,“ sdělila Macalíková. „K ohrožení dalších osob nedošlo, událost se stala na uzavřeném pozemku, případ bude zřejmě odložen,“ dodala mluvčí.

V noci na neděli také útočil volně pobíhající pitbul v Napajedlech. „Dvojice venčila na vodítku připoutaného šarpeje. Na toho zaútočil volně pobíhající pes bojového plemene. Muž, který psa bránil, utrpěl zhmožděniny na ruce, poraněn byl i napadený pes,“ sdělila Macalíková.

Policie již majitele volně pobíhajícího psa zná. Ten se podle policejních informací dopustil přestupku, když porušil městskou vyhlášku o pohybu psů na volném prostranství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám