Hlavní obsah

Realitní makléřka si nechávala svěřené peníze pro sebe, škoda šplhá do miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Policisté obvinili čtyřiapadesátiletou ženu z Třebíče ze zpronevěry peněz při zprostředkování nákupu a prodeje nemovitostí. Loni se údajně dopustila zpronevěry v šesti případech, policisté však prověřují dalších sedm trestních oznámení stejného činu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena je podezřelá z toho, že zpronevěřila až pět miliónů korun. "V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na osm let," uvedla třebíčská policejní mluvčí Marcela Lavická.

Podle informací ČTK by obviněnou ženou mohla být majitelka jedné z třebíčských realitních kanceláří.

V květnu minulého roku obviněná například uzavřela při prodeji pozemků dohodu o úschově kupní ceny, na základě které obdržela na účet finanční hotovost, kterou měla převést na bankovní účet prodávajících. Nepřevedla však všechny finanční prostředky a částku více než 400 tisíc korun si ponechala a použila pro vlastní potřebu.

Žena podle policie neuhrazovala daň z převodu nemovitostí nebo si ponechávala peníze určené na úhradu znaleckých posudků. Po uzavření dohody o úschově kupní ceny, kterou pak měla převést ze svého účtu na účet prodávajících, si v jednom z dalších případů ponechala až 550 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám