Hlavní obsah

Opilec parkoval v jízdním pruhu a pak naboural auto policistů, kteří ho vzbudili

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vozidlo zaparkované uprostřed jízdního pruhu upoutalo pozornost policistů v pražském Žižkově. Když se policisté chtěli přesvědčit, zda řidiči něco není, rozjel se a naboural do policejního vozu. Opilý muž za volantem totiž spal.

Foto: Policie ČR

Opilec usnul za volantem a zablokoval Koněvovu ulici.

Článek

Ve čtvrtek ráno projížděli policisté pražskou Koněvovou ulicí, když narazili na uprostřed silnice zaparkované vozidlo Škoda Roomster. Policisté si mysleli, že řidič by mohl být zraněný, protože se opíral o volant.

„Když policisté zaparkovali před jeho vozem, řidič se rozjel a střetl se s policejním autem, které poškodil na přední straně. Policejní hlídka ani řidič neutrpěli zranění, nicméně orientační dechová zkouška naměřila u řidiče hodnotu přes více jak dvě promile alkoholu v dechu,“ informovala policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Policisté, kteří nehodu vyšetřují, navíc zjistili, že náhodný řidič informoval o tom samém řidiči na Senovážném náměstí, odkud ujel před příjezdem policistů do ulice Koněvova, kde nestačil zaparkovat své služební vozidlo a usnul.

„Škoda na poškozeném vozidle policie se pohybuje kolem deseti tisíc korun. Dopravu v místě nehody museli dopravní policisté řídit kyvadlově,“ dodala mluvčí. Muži hrozí až rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám