Hlavní obsah

Žena dlouhá léta nevycházela z domu, po zásahu policie skončila na psychiatrii

Právo, pko

Osvobození léta vězněné a snad i trápené mladé ženy? Nebo jen převoz možná duševně nemocné do psychiatrické léčebny? Tato otázka nyní trápí obyvatele malé obce Milonice na Vyškovsku. Na místě minulý týden zasahovali policisté a z jednoho z rodinných domů ženu odvezli.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

TV Nova ve středu uvedla, že z domu se ozvalo nelidské kvílení, a obyvatelé proto zavolali policii. Sousedé řekli, že ženu naposledy viděli, když  jí bylo asi 15 let a rodina jim tvrdila, že je v zahraničí.

Podle prvotního policejního vyšetřování ale situace zdaleka nebyla tak dramatická, jak se dle prvních zpráv zdálo. Žena totiž měla mít volnost pohybu i přístup k telefonu a internetu, kriminalisté zatím ani nikoho neobvinili. Rozhodné slovo do případu ale přinesou zřejmě až znalecké posudky.

„Z naší strany zatím celou věc prověřujeme, žádné obvinění jsme nikomu nesdělili. Nyní budeme čekat na znalecké posudky, které jsme zadali k vypracování. Podle prvotních zjištění se nepotvrdilo, že by ta osoba byla nějak vězněná, že by nemohla ven. Měla mít i volný přístup k telefonu a internetu,“ řekla Právu policejní mluvčí Iva Šebková.

Žádné drama při osvobozování

Policie se také důrazně ohradila proti informacím, že na místě se uskutečnila dramatická osvobozovací akce v režii zásahové jednotky. „Vůbec na místě nebyla, nešlo tam ani o násilné vniknutí,“ prohlásila Šebková s tím, že další informace policie nebude poskytovat až do vypracování znaleckých posudků, což bude trvat nejméně několik týdnů.

Pokud by situace byla skutečně závažná, případem by se už zabývala krajská kriminálka. Ta ale na žádném takovém případu nepracuje. Jednou z variant, co se skutečně v rodinném domě stalo, je i to, že žena mohla být duševně nemocná a její rodina se jí snažila pomoci sama. To ostatně nevylučují ani odborníci s tím, že podobné případy jsou poměrně běžné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám