Hlavní obsah

Pětice býků demolovala zahradu rodinného domu

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Nepříjemné chvíle úleku a obav zažila v úterý před půlnocí majitelka rodinného domku v Heřmanicích u Jaroměře. Po jedenácté hodině zaslechla nějaký hluk, a když vykoukla z okna na zahradu, uviděla na své zahradě pět býků.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Jeden býk se drbal o okraj bazénu, další se procházel po trávníku a další demoloval opodál postavený prázdný stan. Žena vykřikla, vyběhla ven a snažila se nezvanou návštěvu vystrnadit. Když ale poznala, že veškeré snažení je nad její síly a býci, kterých se na zahradu přišlo podívat hned pět, se k odchodu dobrovolně nemají, zavolala policii,“ uvedla policejní mluvčí z Náchoda Eva Prachařová.

Přivolaná policejní hlídka zastihla na zahradě už jen čtyři zvířata, pátý býk mezitím sám odešel na vedlejší pastvinu. „Na místo dorazil i majitel skotu a zahnání býků zpět do ohrady se ujal. Po několika desítkách minut namáhavého snažení se mu podařilo dostat zpátky i zbytek býků a zapojil za nimi elektrický ohradník,“ dodala Prachařová.

Postižená majitelka rodinného domu uvedla, že býci nevnikli na její pozemek poprvé. Již dříve jí pošlapali trávník a poničili pařeniště. Majiteli skotu, který zřejmě nezajistil účinné opatření proti úniku zvířat z pastviny, nyní hrozí až třicetitisícová pokuta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám