Hlavní obsah

Zloděj se z lupu radoval pár hodin, v cele se chtěl podřezat kartáčkem

– Brno
Právo, pko

Zloděj si vybral velmi snadnou kořist - silně opilý muž v baru v Brně-Židenicích. Opilec přišel o řetízky ani nevěděl jak, a zlodějíček se už doma těšil z úlovku se ženou, když u něj zaklepali na dveře policisté. Nešťastník se pak v cele pokoušel pořezat na zápěstí zlomeným kartáčkem na zuby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Okradený muž v alkoholovém opojení neustále měnil výpovědi, nemohl si vzpomenout, kde byl vlastně okraden, k řetízkům přidával i ztrátu peněženky s třinácti tisíci. Snažil se také ospravedlnit výsledek dechové zkoušky, kdy přístroj ukázal hodnotu 2,49 promile alkoholu.

Zatímco okradený střízlivěl, policisté se vydali do baru, kde předtím popíjel, a od svědků získali popis možného pachatele. Jeden z policistů si vzpomněl na místní známou firmu a tip se ukázal být správný, ukradené řetízky muž zrovna doma v kuchyni prohlížel s manželkou.

„O několik hodin později žideničtí kriminalisté sdělili muži provinění z krádeže. Ten ještě ke všemu při čekání na trest v policejní cele zlomil nafasovaný jednorázový zubní kartáček a pokusil se s ním poranit. Policisté ale včasným zákrokem uchránili cizince před dalšími škrábanci na zápěstí,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám