Hlavní obsah

Neznámá látka unikla do Vltavy v pražských Komořanech

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Kolem 13. hodiny vyjížděli pražští hasiči do ulice U Skladu v Komořanech, kde do místního potoka a následně i do Vltavy unikla zatím neznámá látka. Není jasné, zda je látka nebezpečná pro životní prostředí.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Retenční nádrž s neznámou látkou po velkých deštích přetekla a látka se dostala do vody.

Článek

„Neznámá látka, ředitelná vodou, unikla v souvislosti s deštěm nejprve do potoka a poté do Vltavy,“ řekl Novinkám mluvčí pražských hasičů David Vratislavský a dodal, že zatím nelze říci, zda je látka nebezpečná pro životní prostředí.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hadice, jíž firma přiváděla látku do retenční nádrže.

"K nebezpečí zamoření zatím nedošlo. Pracovníci Povodí Vltavy a hasiči odebrali vzorky vody, ke zjištění nebezpečnosti uniklé látky," uvedla mluvčí policie Jana Rosslerová.

Podle zjištění Novinek nepatří retenční nádrž, v níž látka byla, firmě, která do ní zřejmě chemikálii přiváděla, přesto ji využívala. Látku do ní přiváděla hadicí.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hasiči nemohli použít norné stěny, protože se látka rozpustila ve vodě. Na místě pracovníci odboru životního prostředí vodu vyčistili a zamezili jejímu dalšímu šíření. Náklady na jejich zásah budou požadovat po firmě, z niž látka pochází.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám