Hlavní obsah

Muž, kterého soud osvobodil z vraždy manželů, vnikl do domu obětí

– Přerov • Aktualizováno
Právo, ČTK, Petr Marek

Pavel Nárožný, jehož v pátek krajský soud zprostil společně s jeho matkou Hanou obžaloby z dvojnásobné vraždy manželů z Přerova, skončil v policejní cele. Muž po propuštění z vazby vnikl do rodinného domu svého otce a jeho bývalé manželky, kde se měla vražda odehrát. Nárožnému hrozí podle policistů další obvinění z trestného činu.

Foto: Petr Marek, Právo

Pavel Nárožný (vlevo) a Hana Nárožná (vpravo) před senátem olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě.

Článek

Sedmatřicetiletého Nárožného zadrželi policisté v pondělí, kdy se snažil dostat do domu svého otce, kde dříve sám bydlel. Hájil se prý tím, že má do domu přístup. V úterý byl muž propuštěn a je na svobodě.

I z informací soudu, který se kauzou zavražděných manželů rok zabýval, vyšlo najevo, že kvůli sporům mezi oběma muži nechal otec svého syna soudně vystěhovat. Při prohledávání domu po zmizení manželů nalezli navíc údajně policisté listiny týkající se vydědění syna.

"Muž je nyní v policejní cele pro podezření z trestného činu neoprávněného zásahu do práv domů, bytů nebo nebytových prostor. Další postup je nyní konzultován se státním zástupcem. Nyní je to ve fázi vyšetřování," řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Státní zástupce posléze rozhodl o tom, že muž budepuštěn na svobodu.

Těla zavražděných se dosud nenašla

Manželé zmizeli 7. listopadu 2009. V jejich rodinném domě po nich zbylo pouze několik tratolišť krve a rozsáhlé stopy zápasu. Podle obžaloby bývalá manželka oběti Hana Nárožná se synem Pavlem pár zavraždili, jejich těla naložili do osobního auta a „někam“ odvezli.

Motiv vraždy zřejmě vycházel ze složitých rodinných sporů. Těla manželů se policii nepodařilo najít i přesto, že při pátrání použili také vrtulník s termovizí.

Obžalovaní však od počátku vinu popírali a vytrvale zpochybňovali všechny důkazy.

Reklama

Výběr článků

Načítám