Hlavní obsah

Kradené auto se zdrogovanou ženou chtěl odtáhnout řidič bez řidičáku

Právo, pch
Jihlava

Šokující výsledek přinesla páteční kontrola řidičky v Jihlavě. Pro kradený vůz řízený celostátně hledanou ženou si přijel řidič odtahové služby bez řidičského průkazu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Nepřipoutané řidičky vozu Opel Vectra si policisté všimli v pátek hodinu před polednem na ulici Okružní v Jihlavě a pokusili se ji zastavit. Žena však nereagovala ani na běžnou výzvu, ani na poté spuštěné znamení STOP. Při ujíždění žena jela vysokou rychlostí a nerespektovala červený signál na semaforu," popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Výmluva, že se bála, neboť nemá řidičský průkaz, ale následná lustrace odhalila jako to nejmenší, čeho by se 24letá žena z Ostravska měla obávat. Šlo totiž o osobu, po které bylo vyhlášeno pátrání stejně jako po odcizeném opelu, na němž byly odcizené registrační značky.

Test na návykové látky navíc prozradil pozitivitu na amfetamin. V kradeném automobilu policisté následně nalezli další odcizené registrační značky a předměty, které mohou pocházet z trestné činnosti nebo mohly být použity k páchání trestné činnosti.

Pro odcizené vozidlo policisté přivolali odtahovou službu.

"U 27letého řidiče, který přijel pro zajištěné vozidlo, policisté zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění," popsala policejní mluvčí s tím, že odtahová firma následně musela poslat jiný vůz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám