Hlavní obsah

Žárlivec svou ženu bil i před nezletilým synem, policie ho vykázala z bytu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Přes dva roky týral 39letý muž z Hranic na Přerovsku svou o rok starší manželku. Jedním z důvodů jeho útoků, kterých se dopouštěl i před jejich nyní 14letým synem, je zřejmě jeho až chorobná žárlivost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V podnapilém stavu muž slovně i fyzicky napadal svou ženu od dubna 2010. „K útokům docházelo jak v místě trvalého bydliště, tak i na veřejnosti. Muž ženu fackoval, bil pěstmi a často ji také držel pod krkem,“ řekla Právu v pondělí přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle ženy se hádky a urážky ze strany manžela začaly stupňovat od začátku letošního roku. „Hlavní příčinou téměř každodenních útoků byla manželova žárlivost, popíjení alkoholu a finanční problémy v domácnosti,“ uvedla mluvčí.

Poslední útok se odehrál v sobotu okolo druhé hodiny ranní. Muž ženu bil pěstmi do těla a hlavy a také ji tahal za vlasy. Utrpěla přitom zhmožděniny. „Vzhledem k tomu, že se nejednalo o první incident, při kterém policisté zasahovali, a násilí vůči ženě se stupňuje, byl agresor na dobu 10 dnů vykázán ze společného obydlí,“ konstatovala Zajícová.

Muž je podle ní podezřelý ze spáchání trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Hrozí mu až čtyřletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám