Hlavní obsah

Miliónový požár hospodářského stavení u Chebu se obešel bez zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Celá střecha rekonstruovaného hospodářského stavení shořela v sobotu v Cetnově na Chebsku poblíž hranic s Německem. Hasiči byli na místě od rána do večera, událost stále zkoumají policejní i hasičští vyšetřovatelé. Škoda byla předběžně vyčíslena na tři milióny korun, řekl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Foto: HZS Jihočeského kraje, ČTK

Ilustrační foto

Článek

"Šlo o neobydlenou část rozlehlého hospodářského stavení, které bylo po rekonstrukci. Majitelka objektu je na dovolené, takže jde o hrubý odhad škody," dodal. Požár byl nahlášen v 03:00 a vyšetřovatelé odjížděli až pozdě večer a v neděli budou v práci pokračovat.

Podle informací ČTK by mohlo jít o cizí zavinění. Mluvčí policie Klára Böhmová to jako jednu z příčin nevyloučila. "Nadále se případem zabýváme, dnes určitě nové informace nebudou," dodala.

Požár statku, který slouží také jako penzion, byl největší sobotní hasičskou událostí v ČR. Hasiči zaznamenali celkem 41 požárů, které způsobily škody za 3,3 miliónu korun. Cetnov je převážně chatová a rekreační vesnice, místní část města Chebu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám