Hlavní obsah

V Brně napadli maskovaní útočníci čtyři návštěvníky koncertu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Rvačka se dvěma lehce zraněnými se v noci na sobotu strhla nedaleko klubu v Brně-Králově Poli, kde vystupovala kapela spojovaná s ultrapravicovou scénou. Čtyři účastníky koncertu údajně po půlnoci napadlo osm maskovaných útočníků, kteří se poté rozutekli, uvedla policejní mluvčí Andrea Straková. Incident vyšetřuje policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Všichni napadení přijeli do Brna z Chrudimi. V okamžiku útoku údajně zrovna nastupovali do auta. Byli mezi nimi tři muži a jedna žena. Dva muži utrpěli lehká zranění, žena byla v šoku, všichni ale poté bez větších následků odcestovali domů, popsala situaci Straková.

Koncert od začátku monitorovala policie. Hlídkám, které byly na místě, se však v nastalém zmatku nepodařilo dopadnout žádného z útočníků. Jedna z vyšetřovacích verzí je ta, že útočníci byli antifašisté.

V klubu v Dobrovského ulici podle informací ze sociálních sítí vystupovala kapela Sons of Bohemia. Křtila tam nahrávku Čas řešit. Dále měl sólově zahrát frontman plzeňské skupiny Ortel, často spojované s krajní pravicí. Společně měli na programu také blok skladeb od kapely Orlík, populární zejména v 90. letech mezi českými skinheady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám