Hlavní obsah

Testy DNA potvrdily totožnost unesené Michaly, matka může za dcerou vyrazit

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Výsledky DNA malé Michalky Janové, kterou před týdnem unesli čtyři pachatelé matce přímo z kočárku v Trmicích na Ústecku, se shodují s DNA matky a otce. Právu to v pátek odpoledne sdělila mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Podle dědečka unesené dívky Radomíra Niedla nemá rodina o způsobu předání dítěte zatím potuchy.

Článek

„Nyní už nic nebrání tomu, aby malá Michalka byla předána matce,“ dodala Hyšplerová.

Matka tak zřejmě v nejbližších hodinách vyrazí v doprovodu policie za dcerou. Účast sociální pracovnice při převozu není podle mluvčí ústeckého magistrátu Romany Macové nutný.

Pachatelé unesli holčičku před týdnem přímo z kočárku, ve kterém ho jeho matka vezla. Auto s únosci poté zamířilo do Německa. Po cestě ho vyfotilo několik policejních kamer, na některých mělo českou kradenou značku, na jiných už původní německou. Právě díky tomu přišli němečtí policisté na stopu autopůjčovně, které auto patřilo.

Policie našla unesené dítě v porýnském městečku Neuwied nedaleko Koblence. Zároveň zadržela padesátiletého Uweho R. a tři ženy. Muže a jednu z žen policisté podle deníku Bild umístili do vazby. Zbývající dvě ženy pro nedostatek důkazů pustili na svobodu, obě ale nadále zůstávají pod dohledem policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám