Hlavní obsah

Agresivní žena v Ostravě pokousala a poškrábala policisty

– Ostrava
Právo, hon

Terčem útoku agresivní ženy se stala ve středu dvoučlenná policejní hlídka v Ostravě. Zasahujícího policistu pokousala na rukou a jeho kolegyni poškrábala. Informovala o tom mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: René Chvalina, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policejní hlídka zasahovala proti ženě, která se dopustila krádeže. Ta se při pokusu o zadržení do policistů pustila nejen slovně, ale i pomocí svých nehtů a zubů.

„Nejprve je častovala vulgárními výrazy nejhrubšího zrna, načež měla ve směru k zakročujícímu policistovi kopat. Pak kousla policistu do levé i pravé ruky takovou intenzitou, že prokousla ochranné rukavice. Zakročující policistku pak poškrábala na ruce a trupu. Zranění policistů si vyžádalo ošetření, doba léčení zatím není specifikována,“ uvedla mluvčí.

Policisté ženu zpacifikovali za použití donucovacích prostředků a policejní komisař již zahájil její stíhání pro přečin násilí proti úřední osobě.

Počet útoku na policisty v Ostravě v poslední době výrazně stoupá. „V roce 2010 jsme prověřovali na Ostravsku 23 takových skutků, v roce 2011 to již bylo 41 trestných činů násilí proti úřední osobě, což je téměř stoprocentní nárůst,“ konstatovala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám