Hlavní obsah

Auto v Přerově prchalo před policií a převrátilo 14tunový zametací vůz

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Vážná dopravní nehoda zkomplikovala ve čtvrtek dopoledne dopravu v centru Přerova. Osobní vozidlo tam poté, co ho stíhala policejní hlídka, v plné rychlosti narazilo do zametacího vozu tamních technických služeb. Řidič ujíždějícího auta se vážně zranil, policie uvedla, že jeho vozidlo pochází z trestné činnosti.

Foto: Technické služby Přerov

Škoda na vozidle technických služeb je milión korun.

Článek

Zatímco viník nehody byl těžce zraněn a skončil v nemocnici na operačním sále, řidič technických služeb (TS) vyvázl bez vážnějších následků. Škoda dosáhla zhruba jednoho miliónu korun. Na místě se tvořily kolony.

„Řidič osobního auta byl spatřen naší hlídkou, když udělal přestupek. Policisty však na pokyn k zastavení neposlechl, objel je, začal ujíždět a v plné rychlosti, na červenou, vjel do křižovatky u obchodního domu Tesco, kde čelně narazil do zametacího vozu technických služeb,“ řekla Právu ve čtvrtek odpoledne přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková. Téměř plně naložený čtrnáctitunový kolos se pak převrátil na bok.

Foto: Technické služby Přerov

Převrácený zametací vůz.

Osobní vozidlo pochází z trestné činnosti a bylo zajištěno. Totožnost jeho řidiče policie zatím nezná, oba řidiči skončili v nemocnici v Olomouci a Přerově.

„Na urgentní příjem byl přivezen muž v bezvědomí se středně těžkým mozkolebečním poraněním, zlomeninou dolní čelisti a poraněním hrudníku. Nyní je na operačním sále v péči stomatochirurgů. Není v bezprostředním ohrožení života,“ řekl Právu mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci Egon Havrlant.

Foto: Technické služby Přerov

Zničený automobil, který ujížděl policistům.

„Náš řidič má naštěstí jen oděrky a odřeniny. Vozidlo již máme na svém dvoře. Je zcela zdemolované a podle mě i neopravitelné,“ prohlásil ředitel přerovských TS Radek Koněvalík.

Reklama

Výběr článků

Načítám