Hlavní obsah

Hromadná nehoda u Protivína: po srážce čtyř aut zůstalo sedm zraněných

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Sedmi zraněnými z toho čtyřmi těžce skončila v úterý odpoledne hromadná nehoda u Protivína na tahu z Českých Budějovic do Písku. Srazila se tu čtyři osobní auta.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Doparvní nehoda u Protivína si vyžádala sedm zraněných.

Článek

„Hasiči museli z havarovaných vozů dostat dvě zaklíněné osoby. Na jejich vyproštění použili speciální hydraulické vyprošťovací zařízení. Do čtvrt hodiny byly obě osoby již v péči zdravotníků. Další tři cestující osoby opustily havarované vozy bez pomoci záchranářů,“ popsala Právu zásah hasičů mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Foto: HZS Jihočeského kraje

„Do Nemocnice České Budějovice byla vrtulníkem transportována nejvážněji zraněná žena s mnohačetnými poraněními a sanitkami dva muži ve věku 40 a 42 let s mnohačetnými poraněními. Do nemocnice v Písku byla převezena jednačtyřicetiletá žena s podezřením na poranění břicha a poraněním horní končetiny a dva muži s lehkými zraněními hrudníku. Poslední lehce zraněnou ženu převezla sanitka na úrazovou ambulanci Nemocnice České Budějovice,“ upřesnila mluvčí záchranné služby Petra Kafková.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Hasiči při vyprošťování řidiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám