Hlavní obsah

Z poškozeného kontejneru vytekly desítky litrů kyseliny

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nehoda při manipulaci s plastovým přepravním kontejnerem, ve kterém byl čisticí prostředek obsahující kyselinu sírovou, se stala v pondělí ráno v areálu dopravní firmy v Pohořelicích na Brněnsku. Zaměstnanec firmy stačil kontejner převézt na plochu před halou, kde ho naklonil tak, že látka přestala vytékat, přesto z poškozeného kontejneru vyteklo několik desítek litrů prostředku.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči chemikálii posypali speciálním sorbentem a zbytek neutralizovali do zdraví neškodného roztoku.

Článek

Potřísněnou plochu zdejší pracovníci ještě před příjezdem hasičů částečně posypali sorbentem a zasaženou část haly uzavřeli.

„K odstranění následků úniku nebezpečné látky vyrazila jednotka se speciální technikou a zařízením k likvidaci chemických havárií. Hasiči zajistili místo úniku látky a v okolí vytyčili nebezpečnou zónu. Při průzkumu v ochranných protichemických oblecích zjistili, že z kontejneru vyteklo zhruba 50 litrů chemikálie. Při havárii nebyl nikdo zraněn,“ prohlásil mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Rozlitou chemikálii hasiči posypali speciálním sorbentem a zbytek neutralizovali do zdraví neškodného roztoku. Z poškozeného kontejneru pak přečerpali prostředek do náhradní nádoby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám