Hlavní obsah

Lupič v pražských potravinách prosil s pistolí v ruce o peníze, neuspěl

Praha

Pražští policisté pátrají po muži, který se dopustil loupežného přepadení. Neznámý pachatel na konci června několik minut před třiadvacátou hodinou vstoupil do prodejny potravin v Praze 3 na ulici Basilejské náměstí. U pokladny si zakoupil cigarety a v okamžiku, kdy mu pokladní vracel peníze, vytáhl střelnou zbraň a namířil ji na něj. Pak se ale vše zvrtlo.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj chtěl přepadnout obchod. Po chvíli se omluvil a bez peněz odešelVideo: Policie ČR

 
Článek

Pachatel prosil prodavače o vydání peněz a přitom se několikrát omlouval, že je potřebuje. Pokladní mu odmítl peníze vydat a rychle uzavřel pokladnu. Novinky o případu informovala mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Muž se při přepadení choval velmi amatérsky, v jednu chvíli si dokonce položil zbraň na prodejní pult a zaměstnance stále prosil, ať mu dá alespoň něco. Zaměstnanec však opakovaně odmítnul vydat finanční hotovost. Zklamaný lupič se nakonec ještě omluvil, zbraň vrátil zpět do igelitové tašky a odešel.

I přestože si muž neodnesl žádné peníze, za trestný čin loupeže mu hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let. Jakékoliv informace vedoucí k totožnosti lupiče mohou občané volat na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám