Hlavní obsah

Na Valašsku utonul dvaatřicetiletý Slovák

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Hrozenkov

Dvaatřicetiletý Slovák se utopil v jezeru Balaton v Novém Hrozenkově na Vsetínsku. Na jeho smrti měl podle policie velký podíl alkohol, který muž během dne v hojné míře konzumoval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo ve čtvrteční podvečer poté, co do Hrozenkova přijela ze sousedního Slovenska skupina asi dvanácti mužů, aby se svlažili v jezeře. „Někteří pánové však koupání prokládali konzumací alkoholu, což se jednomu z nich stalo osudným,“ potvrdila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Po šesté hodině navečer si muži objednali pivo, a když k němu usedali, zjistili, že jeden z nich chybí. „Další ze skupiny mužů následně objevil kamaráda plavat na hladině jezera kousek od břehu obličejem ve vodě,“ sdělila mluvčí s tím, že bezvládné tělo hned vytáhli na břeh a kontaktovali rychlou záchrannou službu.

Přivolaní záchranáři se muže pokoušeli asi tři čtvrtě hodiny oživovat. Přes jejich snahu se ho zachránit nepodařilo a lékař mohl pouze konstatovat smrt utonutím. „Cizí zavinění jsme vyloučili,“ dodala Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám