Hlavní obsah

Policie obvinila muže, který vyrazil zuby poslanci Babákovi

Praha

Policisté obvinili muže, který se loni v srpnu v pražském baru popral s poslancem Věcí veřejných Michalem Babákem. Uvedla to v úterý televize Nova. Zákonodárce po rvačce přišel o dva přední zuby.

Foto: Metropol TV, Právo

Michal Babák

Článek

"V pondělí byl muž obviněn z trestného činu ublížení na zdraví," řekla televizi policejní mluvčí Eva Kropáčová. A to v té nejpřísnější sazbě. Přední zuby totiž zákon bere jako vážnou újmu na zdraví.

Babák sdělil, že se "pravda ukázala". Muži ale nepřeje nijak vysoký trest. "Každopádně věřím, že i menším trestem bude ponaučen, že už nikomu takto zákeřně neublíží," řekl.

Babák se přitom druhý den po incidentu s mužem sešel a řekl, že celou záležitost urovnali. "Během večera jsme řešili banální osobní spor, který vyvrcholil zbytečnou fyzickou potyčkou. Dnes jsme spor vyřešili osobním rozhovorem, a tím považujeme celou záležitost za uzavřenou," stojí v prohlášení, pod nímž je vedle Babáka podepsán i druhý z aktérů.

Ke konfliktu mezi oběma muži došlo na konci srpna po půlnoci, kdy se poslanec podle očitých svědků vulgárně obořil na zaměstnance klubu, že mu překáží v cestě. Muž si to nenechal líbit a oplatil mu stejným výrazem. Následně mezi oběma muži proběhla pěstní výměna názorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám