Hlavní obsah

V Olomouci byl v krátké době napaden již pátý bezdomovec

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Olomouc je v poslední době místem nebezpečným pro bezdomovce. Množí se tu totiž případy jejich napadání. Zatím poslední řeší policisté od úterního rána, kdy strážnici městské policie objevili o půl druhé ráno v Koželužské ulici v centru města na zemi ležícího zakrváceného 45letého bezdomovce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž, který jevil známky opilosti, měl krvácející rány v obličeji, poškozený chrup a v obličejové části i několik viditelných podlitin,“ řekla Právu mluvčí Městské policie v Olomouci Magda Václavíková.

Muž podle ní strážníkům sdělil, že byl před chvílí fyzicky napaden neznámým mužem. „Zraněný se pohybuje v komunitě bezdomovců, ale patří spíše k těm slušnějším. Větší problémy s ním zatím nebyly,“ uvedla mluvčí s tím, že muže převzali do péče záchranáři a celou událost šetří na místo přivolaní policisté.

V Olomouci řeší v poslední době případy napadení bezdomovců poměrně často. Zatím poslední útok je v poměrně krátké době již pátým v pořadí.

K dopadení pomáhá kamerový systém

Na konci května zasahovali strážníci na Dolním náměstí, kde našli 45letého muže s krvácejícími ranami a četnými pohmožděninami. Pomocí kamerového systému poté dopadli podezřelého mladíka, který se k útoku doznal. Bezdomovec skončil s těžkým poraněním hlavy v nemocnici.

V polovině června napadla bezdomovce na třídě Svobody čtveřice mužů. Napadený utrpěl pohmožděniny a drobnější krvácející poranění. Strážníci podezřelé dopadli rovněž díky kamerovému systému. Muži na bezdomovce zaútočili, protože je prý obtěžoval.

Minulý týden se v noci na pondělí stali terčem útoku dva bezdomovci ve věku 31 a 48 let v Bezručových sadech v Olomouci. Útok se měl odehrát v polorozpadlém objektu bývalého pavilónu Výstaviště Flora, který čeká na demolici. Jeden z bezdomovců, kteří zde spali, skončil v nemocnici.

Minulý čtvrtek byl poblíž centra města u sportovního areálu TJ Lokomotiva na ulici 17. listopadu nalezen nahý zbitý dvaapadesátiletý bezdomovec. Měl krvácející poranění hlavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám