Hlavní obsah

Policisté zadrželi pět osob za výrobu a prodej drog, vařili je i ve stanu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Pět výrobců a dealerů drog zadrželi v minulých dnech policisté na Přerovsku. Byly mezi nimi i dvě ženy. Případy přitom nejsou vzájemně propojeny, jednalo se o trestnou činnost jednotlivců nebo dvou osob.

Foto: Policie ČR

Při domovní prohlídce u 27letého muže z Přerova zajistili policisté věci sloužící k výrobě pervitinu.

Článek

V Troubkách zatkli kriminalisté 34letého muže z Přerova, který měl podle nich vyrobit od poloviny roku 2009 minimálně ve sto padesáti případech pervitin z volně dostupných medikamentů a chemických látek. Poté ho prodával nebo předával zdarma za protislužby spočívající v dodávání věcí potřebných k výrobě drog.

„Zařízení, na kterém látku vyráběl, včetně chemických látek a věcí sloužících k výrobě si neuschoval u sebe, ale u jednoho ze svých odběratelů. Pervitin vařil v lesních porostech na Přerovsku. Sám byl také uživatelem,“ řekla Právu v pondělí přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Muž, který byl už v minulosti za stejnou trestnou činnost odsouzen, byl podle ní po zadržení umístěn do policejní cely. Následně na něj byla uvalena vazba. Hrozí mu až deset let vězení.

Vařili pervitin ve stanu v přírodě

V policejní síti uvízli i čtyřiadvacetiletý muž a o šest let starší žena, kteří vařili pervitin v okolí Lipníka nad Bečvou a Hranic. Zadrženi byli v Hranicích. „U sebe měli věci sloužící k výrobě metamfetaminu. Svoji aktivitu praktikovali v přírodě ve stanu na zařízení, které si obstarali. V několika případech za tímto účelem navštívili také byt matky obviněné v Hranicích, kde bez jejího vědomí vařili drogy,“ uvedla mluvčí.

Touto činností se podle ní zabývali nejméně od ledna letošního roku, přičemž pervitin vařili hlavně pro svou potřebu. Žena v říjnu loňského roku také prodala za 500 korun marihuanu 21letému muži.

„Oběma bylo sděleno obvinění pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy s možným trestem odnětí svobody až na 5 let. Následně byli propuštěni na svobodu,“ poznamenala Urbánková.

Dealer prodával marihuanu nezletilým chlapcům

Stejný trest hrozí podle ní i 26leté uživatelce drog z Přerova, která minimálně od prosince roku 2011 až do současnosti zprostředkovala pervitin přinejmenším třem osobám. „Patřily k nim i dvě 21leté ženy. Jedné z nich asi ve 30 případech prodala drogy za celkovou částku 15 tisíc korun,“ konstatovala mluvčí.

Posledním z těch, které se kriminalistům podařilo dopadnout, je 27letý muž z Přerova. Ten pervitin vyráběl na různých místech na Přerovsku. Část jej užil pro sebe a část prodal. „Svůj zisk si nezajišťoval pouze distribucí pervitinu, ale také prodejem marihuany, kterou prodával dokonce dvěma chlapcům ve věku 14 a 16 let,“ dodala Urbánková.

U zadrženého byla podle ní provedena domovní prohlídka, při které byla zajištěna varna včetně chemických látek sloužících k výrobě pervitinu a také několik rostlin marihuany. I jemu hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám