Hlavní obsah

Zpěvák zadržený v Praze se může dostat z vazby na čtyřmiliónovou kauci

Praha
Aktualizováno

Zpěvák americké metalové skupiny Lamb of God Randy Blythe zůstal i v pondělí ve vazbě v Praze, i když může být propuštěn na čtyřmiliónovou kauci. Peníze zatím na účet soudu nedorazily, informoval soudce Obvodního soudu pro Prahu 8 Petr Fassati. Podle dostupných informací se management pokouší o co nejrychlejší převod.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák skupiny Lamb of God Randy Blythe

Článek

"Během dneška peníze do pokladny soudu nedorazily. Jakmile se tak stane, musíme ještě počkat na vyjádření státního zastupitelství o přípustnosti propuštění," uvedl Fassati. Státní zastupitelství nemusí s propuštěním souhlasit, pak by musel rozhodnout o propuštění na kauci soud.

Jednačtyřicetiletý Blythe je obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti.[celá zpráva]

Při vystoupení 24. května 2010 shodil z pódia fanouška, který tam opakovaně vnikl. Ten utrpěl při pádu zranění hlavy, jemuž později podlehl. [celá zpráva]

Police zpěváka zadržela před dalším koncertem Lamb of God, který se měl konat ve čtvrtek v Rockcafé. V pátek požádala o uvalení vazby, protože se bála, že by zpěvák mohl opustit republiku.

Skupina měla v rámci evropského turné odehrát ještě v pátek koncert v Lipsku a v neděli v Helsinkách.

Skupina zřejmě předpokládá, že Blythe bude propuštěn na kauci, jejíž výše odpovídá ročnímu příjmu zpěváka. Zatím nezrušila srpnové severoamerické turné.

Kytarista si incident nepamatuje

Kytarista skupiny Lamb of God Willie Adler si podle webu allaxes.com na tragédii nevzpomíná: "Jediné, co mohu říci, že si nemohu vzpomenout na ten koncert, kde by nechali fanouška zbít na pódiu. Myslím, že bych si něco takového zapamatoval." Současně však vyjádřil lítost rodině mrtvého fanouška. Ten měl zemřít dva týdny po koncertě.

V neděli se ostatní členové kapely vrátili do USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám