Hlavní obsah

Opilý muž byl v bezvědomí, přesto dvakrát utekl z nemocnice

Právo, Miloslav Hradil
Jeseník

Hned dvakrát museli v sobotu policisté pátrat po opilém 52letém muži z Javorníku na Jesenicku poté, co utekl z nemocnice v Jeseníku, kam byl převezen v ohrožení života. V obou případech si to zamířil do restaurací, kde ho také policisté objevili.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Před šestou hodinou odpolední zavolali v sobotu z nemocnice na linku 158, že postrádají svého pacienta. Dvaapadesátiletého muže do nemocnice přivezla sanitka s rozbitou hlavou a v bezvědomí, přičemž byl pod vlivem alkoholu v hodnotách přes tři promile,“ řekla Právu v pondělí jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Jakmile se podle ní zraněný na oddělení probral z bezvědomí, odešel neznámo kam. Protože však byl ohrožení života, bylo potřeba jej vypátrat a zajistit mu lékařský dohled. Tři policejní hlídky i ve spolupráci s městskými strážníky začaly prověřovat různé jesenické restaurace a autobusové zastávky.

„Ani ne po hodině byli policisté úspěšní a zraněného muže našli v jedné restauraci, kde popíjel pivo a čekal na vlak. Poté je dobrovolně následoval zpátky do nemocnice. Po hodině však z ní odešel znovu neznámo kam,“ uvedla mluvčí.

Prověrky nádraží, restaurací, heren i u rodinných příslušníků byly marné. „Nakonec se muže podařilo vypátrat javornickým policistům, kteří ho po dvou a půl hodinách našli v restauraci. Následně se znovu svezl do nemocnice sanitním vozem,“ dodala Neubauerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám