Hlavní obsah

Kamión v Přerově narazil do domu, čelní zeď budovy se zřítila

Právo, Miloslav Hradil
Přerov
Aktualizováno

Nákladní auto narazilo v pondělí po poledni do domu poblíž autobusového nádraží v Přerově. Objekt byl nárazem značně poškozen, vůz se po nárazu vzňal. Devětačtyřicetiletý řidič, kterého z kabiny vyprostili hasiči, byl převezen do nemocnice.

Kamión najel do obytného domu v PřerověVideo: Pro Novinky Josef Koščo

 
Článek

„Vyproštění řidiče bylo velmi obtížné. Podařilo se to po zhruba dvaceti minutách. Po celou dobu přitom museli hasiči chránit řidiče před plameny a navíc hrozil výbuch plynu z přeražené přípojky před domem a rozvodů v objektu,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Domu na rohu Kramářovy a Čechovy ulice, v jehož přízemí se nacházela i prodejna obuvi, hrozí demolice. „Po nárazu došlo ke zřícení jeho čelní stěny a propadnutí stropu mezi přízemím a prvním patrem,“ sdělila Právu přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková. Na místo musela být podle Hošáka k podepření objektu povolána těžká technika. O jeho osudu rozhodne statik.

Foto: Bedřich Novotný, .

Domu po nárazu kamiónu hrozí zřícení.

Nákladní auto, které podle Urbánkové jelo ve směru od přerovského nádraží ČD, vjelo z dosud nezjištěných příčin do protisměru. „Následně vyjelo mimo komunikaci, kde čelně narazilo do budovy,“ dodala policejní mluvčí.

Za volantem kamiónu byl podle ní devětačtyřicetiletý muž. „Utrpěl těžká poranění, přičemž jako nejzávažnější se jeví popáleniny na dvaceti procentech těla, zejména na dolních končetinách a zádech,“ sdělil Právu náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg s tím, že zraněný byl letecky transportován na popáleninové centrum v Ostravě - Porubě.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havarovaný kamión ve zdi domu v Přerově.

„Při průzkumu jsme vyloučili přítomnost nějaké osoby v sutinách,“ dodal Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám