Hlavní obsah

Při kontrole mladistvých v Praze nalezli strážníci namol opilého 12letého hocha

– Praha

Pražští městští strážníci provedli o víkendu akci zaměřenou na pití alkoholu mládeží mladší 18 let a odhalili sedm opilých mladistvých. Celkem od pátku do neděle zkontrolovali 928 restaurací a 731 lidí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jen v pátek, kdy končil školní rok, to byly čtyři případy. První se stal již před 10:30 v Praze 10 v Karpatské ulici, kde městští policisté našli opilého šestnáctiletého mladíka, který nebyl schopen chůze. „Strážníci mu naměřili 2,22 promile alkoholu a pak jim ještě řekl, že je epileptik.," informovala tisková mluvčí pražské městské policie Jana Přikrylová.

Krátce po poledni si v parku v Praze 5 v parku strážníci všimli spícího mladíka. Ujistili se, že není zraněn, dechová zkouška ukázala 1,46 promile. Odpoledne zase další hlídka našla před domem v Orebitské ulici v Praze 3 opilou dívku, kterou podpíraly dvě kamarádky. Hlídka jí naměřila 1,6 promile, a protože si stěžovala na silnou nevolnost, strážníci přivolali záchranáře.

Před 21:30 v Praze 2 městští policisté našli na lavičce spícího dvanáctiletého chlapce, který byl tak opilý, že nebyl schopen se podrobit dechové zkoušce. Přivolaní záchranáři ho pak odvezli k ošetření do jedné z pražských nemocnic.

Také Policie ČR se hlavně v pátek zaměřila na kontrolu mladistvých. Policisté odhalili skoro tři desítky podnapilých mladistvých, z toho nejmladšímu bylo 15let. Nejvíc byla naměřena hodnota přesahující dvě promile.

Všemi případy se budou následně zabývat úředníci příslušných sociálních odborů, kterým byly případy předány k dalšímu opatření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám