Hlavní obsah

Lupič přepadl dvě pumpy, po třech měsících se opil a přihlásil se na policii

Právo, Denisa Telaříková
Ostrava

Výjimečnou situaci zaznamenali ostravští kriminalisté minulý týden. Mladík, který přepadl s nožem dvě čerpací stanice na přelomu února a března v Ostravě, se sám ve čtvrtek přihlásil na policii. Tížilo ho totiž svědomí. Policejní komisař následně zahájil jeho trestní stíhání pro zločin loupeže, za který mu hrozí vězení až na deset let.

Foto: Policie ČR

Lupič vyhrožoval obsluze benzínky nožem, odnesl si tisíce korun

Článek

„V noci z 28. na 29. června kontaktoval policisty dvaatřicetiletý muž s tím, že byl okraden v baru. Při kontaktu s policisty pak ale uvedl, že si celou krádež vymyslel. Pravým důvodem zavolání na policii bylo to, že se chtěl doznat k trestné činnosti, protože ho tížilo svědomí,“ popisovala událost ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Dodala, že muž kriminalistům sdělil, že zhruba před třemi měsíci přepadl benzinku a popsal detaily činu.

Policie následně zjistila, že se muž přiznal k přepadení, které se na ostravské čerpací stanici odehrálo 26. března. Pod pohrůžkou použití nože se zde lupič zmocnil peněz, z místa loupeže se mu podařilo utéct. Policie následně požádala veřejnost o pomoc při zjištění identity neznámého, kterého na benzince zachytila kamera. „Veřejnost sice reagovala, ale po prověření informací policie zjistila, že nevedou k předmětnému podezřelému,“ upřesnila mluvčí.

Mladík přiznal i druhou loupež

Mladík se policistům přišel přiznat ve stejné bundě, v jaké přepadl čerpací stanici. „Policisté muže převezli vystřízlivět, jeho dechová zkouška vykázala hodnotu větší než dvě promile,“ doplnila Holčáková.

To však ještě nebylo vše, muž dodatečně ještě policistům řekl, že vlastně nepřepadl jen jednu benzinku, ale dvě. Policejní komisař následně zahájil trestní stíhání muže pro zločin loupeže, a hrozí mu tak trest odnětí svobody až na deset let. Podal také podnět ke vzetí obviněného do vazby.

Lupič s nožem si na benzínky suverénně chodil pro penízeVideo: Policie ČR

Způsob spáchání obou zločinů byl obdobný, s nožem v ruce měl vymoci vydání peněz na obsluze dvou čerpacích stanic v Ostravě. Škoda na majetku byla vyčíslena na téměř 25 tisíc korun. „Muž měl skutky spáchat kvůli své tíživé situaci. Svého jednání před policisty litoval,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám