Hlavní obsah

Červen byl zatím na českých silnicích nejtragičtější, zemřelo 63 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle předběžných údajů zemřelo v červnu na českých silnicích doposud 63 lidí. Z hlediska následků dopravních nehod je tak šestý měsíc zatím nejtragičtější v tomto roce. Letošní červen je horší i v porovnání se stejným obdobím loni, kdy podle dostupných informací zemřelo na českých silnicích 61 lidí.

Foto: Policie ČR

ilustrační foto

Článek

Mezi výjimečně tragické měsíce se však letošní červen pravděpodobně nezařadí. Nejhorším červnem co do počtu mrtvých na silnicích byl za posledních 20 let rok 2003, kdy zemřelo 147 lidí. V roce 2010 pak v červnu bylo 79 obětí havárií, stejně jako o rok dříve.

Nejtragičtějším dnem měsíce byla neděle 24. června, nehody si vyžádaly sedm obětí. O život přišli například tři motorkáři. Jeden z mužů se na silnici I/3 poblíž obce Roudno na Táborsku zřejmě vyhýbal jinému vozidlu a vyjel mimo vozovku. Smrtelně se přitom zranil. V tentýž den nepřežil nehodu také motorkář, který se u Poličky na Svitavsku srazil s osobním autem. Řidič motorky havaroval při srážce s vozem také u Kostelce nad Černými lesy. Muž zemřel, jeho spolujezdkyně byla vážně zraněna.

Tentýž den se stala smrtelná nehoda i mezi Jedlovou a městem Bystré na Svitavsku. Třiatřicetiletý řidič auta tam zemřel po nárazu do stromu. O život přišel i dvaašedesátiletý cyklista, který jel v Ostravě na neosvětleném kole a navíc v protisměru. Pětadvacetiletá řidička osobního auta ho zřejmě pozdě zaregistrovala, narazila do něj čelně a odhodila ho na vůz, který právě předjížděla. Cyklista na místě zemřel.

Tragická nehoda, při níž přišlo o život roční dítě, se pak stala na parkovišti v Havířově na Karvinsku. Dítě v nestřeženém okamžiku zřejmě odběhlo od matky a srazil ho couvající automobil.

Bezpečně se nejezdilo ani 12. června, kdy na silnicích zemřelo šest lidí. Naopak tři dny v první polovině měsíce se obešly bez obětí na životech. Celkově zaznamenali policisté zatím přes 6600 nehod, přes 400 jich zavinili řidiči pod vlivem alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám