Hlavní obsah

Špičkově vybavená dílna v Kynšperku vyráběla padělky světoznámých značek

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Textilní dílnu s vybavením za zhruba dva milióny korun, kde se vyráběly ve velkém padělky značkového zboží, odhalili v jedné z hospodářských usedlostí v Kynšperku nad Ohří na Sokolovsku v pátek v ranních hodinách celníci.

Celníci objevili špičkově vybavenou dílnu na padělkyVideo: Celní správa ČR

 
Článek

„Plzeňští celníci z útvaru Odhalování celních a daňových podvodů zajistili při akci s názvem Sanace v Kynšperku nad Ohří další dílnu na výrobu padělků,“ uvedla mluvčí Celního ředitelství v Plzni Jitka Blahutová s tím, že se jedná od května již o třetí odhalenou výrobnu padělků v Karlovarském kraji.

V hospodářské usedlosti v Kynšperku nad Ohří celníci našli tentokrát hned dva vysokorychlostní ramenové vyšívací stroje, na kterých se značky celé řady světoznámých firem pořizovaly na oděvy, bundy, batohy a další výrobky.

Foto: Policie ČR

Zajištěné textilní stroje.

„V místě zásahu byly zajištěny nejrůznější komponenty k výrobě padělků, velké množství již vyrobených padělků, ale také textil, na který se měly značky teprve pořizovat,“ konstatovala mluvčí, podle které byly při zásahu celníků zjištěny v dílně tři osoby.

„Hodnota zajištěných strojů je odhadnuta na téměř dva milióny korun,“ dodala. „Přesné množství zajištěných padělků a jejich hodnota se teprve počítá a vyčísluje,“ uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám