Hlavní obsah

Nahý zakrvácený bezdomovec ležel v Olomouci u sportovního areálu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

V Olomouci se množí případy napadení bezdomovců. Zatím poslední řeší policisté od čtvrtečního rána, kdy byl poblíž centra města u sportovního areálu nalezen nahý zbitý dvaapadesátiletý bezdomovec.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Oznámení o napadeném muži, který celý zakrvácený leží u vchodu do budovy areálu TJ Lokomotiva na ulici 17. listopadu, obdrželo operačního středisko v 04.16,“ řekla Právu v pátek mluvčí Městské policie v Olomouci Magda Václavíková.

Strážníci podle ní na místě objevili ležícího, nahého muže s krvácejícím zraněním hlavy. „Zraněného převzali záchranáři, kteří jej převezli k ošetření,“ uvedla Václavíková.

„Případ jsme převzali a šetříme jej pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví,“ dodala k tomu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

V Olomouci jsou bezdomovci napadáni často

V Olomouci řeší v poslední době případy napadení bezdomovců poměrně často. Na konci května zasahovali strážníci na Dolním náměstí, kde našli 45letého muže s krvácejícími ranami a četnými pohmožděninami. Pomocí kamerového systému poté dopadli podezřelého mladíka, který se k útoku doznal. Bezdomovec skončil s těžkým poraněním hlavy v nemocnici.

Minulý týden napadla bezdomovce na třídě Svobody čtveřice mužů. Napadený utrpěl pohmožděniny a drobnější krvácející poranění. Strážníci podezřelé dopadli rovněž díky kamerovému systému. Muži na bezdomovce zaútočili, protože je prý obtěžoval.

Zatím neznámí pachatelé napadli v noci na pondělí dva bezdomovce ve věku 31 a 48 let v Bezručových sadech v Olomouci. Útok se měl odehrát v polorozpadlém objektu bývalého pavilónu Výstaviště Flora, který čeká na demolici. Jeden z bezdomovců, kteří zde spali, skončil v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám