Hlavní obsah

V Brně se poprali elitní detektivové s policisty

Právo, pko
Brno

Nepěknou kaňku na pověsti Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) mají na svědomí dva jeho detektivové. Ti se v minulých dnech v noci bavili s ženou postávající před hlavním nádražím v Brně. Hovor ovšem vyvrcholil až do napadení ženy. Detektivové se poté pustili i do přivolaných policistů, kteří je ale nakonec zpacifikovali.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle informací Práva detektivové na ženu útočili, že je prostitutka, zatímco ona jim vysvětlovala, že tomu tak není. Situace se začala přiostřovat a oba muži se prý měli ohánět svými služebními průkazy.

"Vše sledovala hlídka strážníků, kteří na pomoc zavolali republikové policisty," potvrdila mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

"Na místě jsme skutečně zasahovali kvůli rušení veřejného pořádku,“ řekla policejní mluvčí Petra Vedrová.

Mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták nijak nezastíral, že se jednalo o dva lidi elitní policejní jednotky. "Podle šetření Generální inspekce se nejednalo o trestný čin, a proto bylo zahájeno kázeňské řízení. V tuto chvíli se tím zabývají kontrolní orgány útvaru, které pak věc předají k vyřízení řediteli. Ten už se nechal slyšet, že v tomto případě bude postupovat s maximální možnou razancí. Takové jednání se neslučuje s tím, co očekává a vyžaduje od svých podřízených," prohlásil Hanták s tím, že nic podobného nepamatuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám