Hlavní obsah

Dcera kancléře Weigla dostala rok vězení za smrtelnou nehodu

Právo, rap
Aktualizováno

Dcera prezidentova kancléře Jiřího Weigla devatenáctiletá Magdalena má jít na rok do vězení. Ve středu tento rozsudek vyřkl soudce okresního soudu pro Prahu - východ Martin Dostál.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Za způsobení dopravní nehody s následkem smrti a zranění jsem uložil trest jeden rok nepodmíněně a 6 let zákaz řízení,“ řekl Právu soudce Dostál.

Magdaléna Weiglová havarovala vloni v červnu u obce Lázně Toušeň. V autě vypůjčeném od svého otce vezla své dvě kamarádky. Sedmnáctiletá dívka nepřežila náraz do stromu, druhá kamarádka vyvázla s lehčím zraněním. Weiglová měla tehdy řidičák sotva dva měsíce. U soudu odmítla vypovídat.

Rozsudek není pravomocný a případem se bude po odvolání zabývat krajský soud v Praze.

Rodina je rozsudkem zaskočena. "Jsme zaskočeni a šokováni nepodmíněným rozsudkem jednoho roku vězení vyneseným nad naší dcerou. V oné tragické dopravní nehodě nefiguroval ani alkohol, ani nebyla překročena povolená rychlost," uvedla rodina Weiglova.

Dívka se prý pokoušela v zatáčce na úzké silnici vyhnout protijedoucímu vozidlu. Posudky prý nesvědčily pro nepodmíněný trest. Pro dívku je smrt spolužačky těžkým traumatem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám