Hlavní obsah

Inspekce zadržela policisty, měli krátit daň z dovozu oleje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zadržela v úterý ráno devět lidí, z toho tři policisty. Údajně byli členy skupiny, která krátila spotřební daň při nelegálním dovozu minerálního oleje do České republiky, sdělila mluvčí inspekce Radka Sandorová. Zadržení bylo podle ní součástí dlouho připravované akce.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Z důvodu stále probíhajících úkonů trestního řízení budou bližší informace k případu zveřejněny v průběhu následujících dní," uvedla Sandorová.

Inspekce podle dostupných informací zasahovala naposledy v pátek. Zadržela českobudějovického kriminalistu spolu se dvěma civilisty, následně je obvinila ze zneužití pravomoci úřední osoby a vydírání. Trojice údajně vydírala podnikatele. Po muži z Českobudějovicka chtěla prý půl miliónu korun za odstranění trestního spisu, který prý proti němu kriminálka vede. Příslušníci GIBS u zadržených našli také nelegálně držené střelné zbraně.

Reklama

Výběr článků

Načítám