Hlavní obsah

Žena, která v opilosti pobodala druha, stanula před soudem

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Královehradecký krajský soud začal v úterý řešit případ devětačtyřicetileté Edity Jadrné, kterou obžaloba viní z pokusu vraždy. Žena měla v opilosti svého druha dvakrát bodnout do hrudníku kuchyňským nožem. Napadeného zachránila jen urgentní operace. Obžalované hrozí až deset let za mřížemi.

Foto: René Chvalina, Právo

Edita Jadrná v doprovodu justiční stráže u hradeckého soudu.

Článek

Tragédie se stala 14. prosince loňského roku ve večerních hodinách v bytě v Pardubicích. Útoku měla předcházet hádka opilých partnerů. Jadrná nadýchala ještě po sedmi hodinách 1,6 promile.

„V kuchyni bytu, po předchozí hádce a pod vlivem alkoholických nápojů, napadla poškozeného nožem tak, že v úmyslu ho i usmrtit ho dvakrát bodla nožem do hrudníku. Způsobila mu tím bodnou ránu v mezižebří, pronikající do dutiny hrudní, která přímo ohrožovala život poškozeného,“ stojí ve spisu obžaloby.

Jadrná, která odmítla vypovídat, u soudu jen řekla, že ji vše mrzí a druha nechtěla zabít ani zranit.

„Vyčítal jsem jí, že moc pije, i když to měla od doktorů zakázané,“ uvedl napadený Pavel R., kterého měla jeho družka někdy v opilosti dokonce i fackovat.

Bodnutý druh odešel vyhledat pomoc k rodičům

„Odpoledne přišla moje matka, aby se odstěhoval. Hádali jsme se i dříve a sousedi si stěžovali na hluk, hrozilo vystěhování,“ kontrovala Jadrná s tím, že to druha asi naštvalo. Spor vyvrcholil tím, že obžalovaná vzala z kuchyňské linky dvaceticentimetrový nůž na krájení masa a vedle stojícího druha, který je o hlavu větší a slovně ji údajně provokoval, bodla do hrudníku.

Bodnutý druh si po útoku jen sundal zkrvavené triko a do půl těla nahý se vydal do blízkého domu na polabinském sídlišti k rodičům družky. Od nich si zavolal záchranku. „Kdyby neutekl, tak bych mu pomohla,“ stojí si za svým Jadrná.

Obžalovaná má totiž sama zdravotnické vzdělání. Pracovala například jako ošetřovatelka v lázních a podle slov jejího druha už mu dvakrát zachránila život, když měl poúrazový epileptický záchvat.

Podle obžaloby však jednala s úmyslem ho usmrtit, rána pronikala do dutiny hrudní a přímo ohrožovala jeho život. Soudní jednání bude pokračovat ve středu výpovědí znalců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám