Hlavní obsah

Podvodnice okradla 40 seniorek, žádala peníze na sundání botičky z auta

Právo, pko
Brno

Více jak rok řádila v Brně podvodnice zaměřující se na seniorky. Její postup popsaly podvedené důchodkyně vždy stejně - seriózně vypadající žena se jim představila jako sociální pracovnice a chtěla půjčit několik tisíc korun na zaplacení pokuty a sundání botičky z auta. Jakmile důvěřivé seniorky peníze vydaly, žena rychle zmizela.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V jednom případě neměla důchodkyně peníze, tak jí žena ukradla aspoň peněženku s dvacetikorunou. Kriminalistům se ji ale po mravenčí práci podařilo dopadnout a podvodnice nyní sedí ve vazbě.

Policisté podle popisu vytipovali možné pachatelky. Na konci minulého roku se jim podařilo vypátrat podezřelou. Několik týdnů vyráželi do terénu a v kritických hodinách na předem vybraných místech hledali podezřelou ženu.

"Ta se ovšem díky změněné podobě úspěšně bránila nastražené síti. Pak udělala chybu a kriminalisté získali její aktuální podobu. Přesto trvalo několik týdnů, než jsme zjistili adresu, na které se zdržovala,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že adresa byla shodou okolností jen několik stovek metrů od pracoviště kriminalistů.

Když ženu policisté dopadli, dušovala se, že je nevinná. Na služebně pak ale přiznala všech 40 případů.

„Svému druhovi, který nic netušil, vždy ráno oznámila, že jde pracovat do baru. Měsíčně se dopustila vždy dvou krádeží, pouze před vánocemi zvýšila frekvenci – potřebovala zaplatit objednaný mixér. Tipovala si vždy osaměle žijící seniorky. Pokud byla v bytě další osoba, o nic se nepokusila a odešla,“ dodal Šváb s tím, že žena už měla ke své „práci“ know-how, protože za stejnou činnost už byla odsouzena v Praze. Nyní ji hrozí dalších pět let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám