Hlavní obsah

Na Slovácku poničil požár rodinný dům

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlý požár poničil v pátek odpoledne rodinný dům ve Stříbrnicích na Uherskohradišťsku. Jeho hašení zkomplikovaly nefunkční hydranty pro doplňování vody v obci. Na místě zasahovali vedle profesionálních hasičů i dobrovolní ze Stříbrnic a tří okolních obcí.

Článek

Požár byl nahlášen krátce před půl čtvrtou odpoledne. Už při příjezdu prvních jednotek na místo bylo patrné intenzivní hoření větší části objektu. Požár zasáhl garáž, střešní a půdní prostory navazujícího jednopodlažního rodinného domku o půdorysu zhruba 20 x 15metrů a oheň se dále šířil na stropní konstrukce obytného podlaží,“ řekl Právu v sobotu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Požár se podle něj hasičům podařilo lokalizovat zhruba po hodině a zabránili jeho rozšíření na obytnou část domu. „Zvýšená spotřeba vody si vyžádala doplňování zásahových vozidel formou kyvadlové dopravy od hydrantu z obce Boršice. Hydranty pro doplňování vody přímo v obci Stříbrnice se ukázaly jako nefunkční,“ uvedl mluvčí.

Příčina vzniku požáru je podle něj dosud předmětem šetření. „Škoda byla majitelem předběžně vyčíslena na 900 tisíc korun,“ dodal Netopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám